A. Lange & Söhne Datograf Kronograf Med Panoramadatum ”Handwerkskunst”, Replica Rolex

För tjugofem år sedan lanserade A. Lange & Söhne sin första klocka efter att ha återvänt till precisionsurtillverkning – AUTOGRAPH Chronograph med Panorama Date. Idag har denna klassiker uppdaterats med en ny modell som lyfter fram A:s suveräna hantverk och unika estetik. Lange & Söhne, med sina utsökta detaljer, är omsorgsfullt inredda av märkets hantverkare. DATOGRAPH Chronograph med panoramadatum ”HANDWERKSKUNST” är en begränsad upplaga med sällsynta och utsökta urtavlor och urverksdekorationer. Replica Rolex.

Sedan lanseringen 1999 har AUTOGRAPH Chronograph med Panorama Date alltid betraktats som ett riktmärke för denna typ av klocka. I april 2024, för att fira sitt 25-årsjubileum, kommer A. Lange & Söhne att presentera två nya skapelser för detta mekaniska mästerverk: DATOGRAPH Chronograph Power Reserve Indicator i 18K vitguld med en blå urtavla och DATOGRAPH Chronograph Perpetual Calendar Tourbillon ”Lumen” i 18K honungsguld.

Sällsynta och extraordinära detaljer

A. Lange & Söhne presenterar den begränsade upplagan DATOGRAPH Chronograph

”HANDWERKSKUNST”-klocka för att lägga till det redan spännande 25-årsjubileet. De distinkta dekorativa elementen ger en raffinerad touch till den klassiska urtavlan i denna klocka. Sedan 2011 har A. Lange & Söhne lanserat begränsade upplagor av unika klockor med namnet ”HANDWERKSKUNST,” med vackert dekorerade urtavlor och urverk. Med sitt tålamod, erfarenhet, skarpa ögon, stadiga händer och outtröttliga strävan efter detaljer har A. Lange & Söhne dekoratörer och gravörer tagit varumärkets berömda dekorationsprocess till en ny nivå.

Urtavla skakig snidning: superbt hantverk på ett litet utrymme.

Den svarta rodiumpläterade huvudurtavlan och ljusgrå integrerade urtavla på AUTOGRAPHs stora kalenderkronograf ”HANDWERKSKUNST”-klockan är utsökt skakigt snidade och presenterar en delikat tredimensionell effekt av ljus och skugga. Gravören använder en speciell linjemejsel för att rista en utmärkt kornyta under denna process. Märkets hantverkare måste skapa en enhetlig struktur på ett litet plan och behålla vissa urtavlor, såsom den böjda Lange-logotypen, minut- och andrahandsvågar och tachymeterskalor. Dessa element återspeglar den något sänkta underratten och det stora kalenderfönstret och är tydliga och iögonfallande mot reliefkonturen och bildar en skarp kontrast mot den mörka bakgrunden. Märkets hantverkare avfasar först kanterna på de inlagda skalorna och romerska siffror, satinerar ytan och installerar dem sedan försiktigt på urtavlan individuellt. Visarna på denna ”HANDWERKSKUNST”-klocka är också minutiöst cirkulära avfasade och satinbehandlade.

Den svarta platta polerade kronografspaken visar toppen av Langes efterbehandling.

Det utsökta hantverket återspeglas också i detaljerna i Lange klockfabrikens L951.8 urverk. Till exempel applicerar polerhantverkaren svart polering på kronografspakens yta. Denna utomordentligt tidskrävande och sällsynta process säkerställer att det infallande ljuset bryts i endast en riktning. Spakytan har en spegelliknande effekt från vissa vinklar, medan den ser ljussvart ut i andra vinklar. Inspirerad av det förflutnas fickur har den tyska silver 3/4 plywooden en kornig yta som kompletterar urtavlans darrningsprocess. Den mekaniska skönheten i den manuella upprullningsrörelsen kan ses genom bottenkåpan i safirglas.

Handgraverad balanshane med vinstocksmönster

Det handgraverade mönstret på balanshanen är unikt. Denna lilla och utsökta urverkskomponent är dekorerad med ett handgjort vinstocksmönster, vilket gör att AUTOGRAPH Panorama Date Chronograph ”HANDWERKSKUNST”-klockan sticker ut. Till skillnad från traditionell Lange-gravering är vinstocksmönstret präglat: det är baserat på ett lätt upphöjt metallplan, inte mejslat. Gravören behöver extraordinärt tålamod för att mejsla bort allt material utom mönstret noggrant. Växtmönster är ett traditionellt designelement med en lång historia på Lange. Redan som märket grundades på 1800-talet dekorerades det första precisionsfickuret med växtmönster. Därför kan detta urverk betraktas som ett enastående exempel på Lange i kronografurs mekaniska och tekniska estetik.

Klockan DATOGRAPH Panorama Date Chronograph ”HANDWERKSKUNST” är det åttonde verket som heter ”HANDWERKSKUNST” och är utrustad med ett 18K guldfodral med en diameter på 41,0 mm och en tjocklek på 13,1 mm. På grund av sitt utsökta hantverk är detta mästerverk begränsat till 25 stycken över hela världen och säljs exklusivt i Lange-butiker. I slutet av augusti 2024 kommer den att debutera på 2024 års exklusiva klockutställning i Shanghai ”Watches and Wonders”. Den kommer att ställas ut på en storslagen utställning på antikbilsmässan Concours of Elegance som hålls samtidigt på Hampton Court Palace i Londons förorter.

Langes geniala hantverk har nått en ny topp i AUTOGRAPH stora kalenderkronografen ”HANDWERKSKUNST”-klockan. Oavsett om det är genom urtavlan eller safirglasets bottenkåpa, är de charmiga detaljerna i full sikt, och bevittnar de extraordinära prestationerna hos gravyr- och dekorationshantverkarna. Dessa dekorativa element och efterbehandlingsdetaljer är alla noggrant tillverkade för hand, och visar den skönhet som vilken maskin som helst inte kan ersätta.”